MİLLİYETÇİ GENÇLER POZİTİF BİLİMLERE YÖNELMELİ


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Ahtapot' siber saldırıyı engelledi, gerçekleşecek bir NATO tatbikatına dahil edildi (https://tr.sputniknews.com/turkiye/201812261036814345-erdogan-tubitak-tuba-odul-toreni-bilim/)
+ Bu memleketin kafası zehir gibi çalışan vatanperver, bir şeyler üretebilecek gençleri duygusal sebeplerle ya Edebiyat, ya da Tarih okumaya yöneliyorlar. Bunu çok görmemek lâzım, bu çocuklar henüz lise çağında birçok tarih/edebiyat lisans mezununa taş çıkartacak kadar bu alanlarda kendilerini geliştirebiliyorlar, sanıyorum her Türk milliyetçisi gencin tabii bir yatkınlığı da var bu alanlara. Okumaya biraz daha az önem vereni ise asker ya da polis oluyor.  
Fakat bu kanaatimce sorunlu bir durumdur. Her şeyden önce bu durum Türk milliyetçiliğinin gündemini kısırlaştırıyor. Bugün görüldüğü üzere Türk milliyetçiliğinin gündemi "İttihatçılık"a sıkışıp kalmış vaziyettedir. Her toplantıda söz dönüp dolaşıp İttihat'a gelmektedir. Üstelik yalnızca tarihle ilişkisi olan arkadaşların değil, tarihe uzak bölümlerden, söz gelimi mühendislerden de, bu alanlara büyük bir teveccüh olduğunu görmekteyiz. İkinci sorunsa İttihat'la yahut tarihle ilgilenilmesi pek hoş, pek güzel de; tüm enerjimizi benzer konulara harcamak bana israf gibi geliyor. Teknolojinin ve dünyanın akıp gittiği yerde Türk milliyetçiliğinin söyleyecek sözü yok mu? Sözü olmaması bir tarafa, Türk milletinin ilerlemesinin bir yolu da bu alanlardan geçmiyor mu? Bu alanlarda zeki ve vatanperver çocuklar olmazsa bu alanları kime emanet edeceğiz? Bunun için genç, henüz üniversiteye başlamamış, kardeşlerimle konuştuğum zaman onlara âcizane verdiğim bir nasihat var: “Üretecek çok yeni bir fikriniz yoksa tarih veya edebiyat tercih etmeyin, bize sosyal bilimlerin diğer alanlarını ve fen bilimlerini –özellikle Bilişim alanında- emanet edeceğimiz, bu alanlarda Türk milliyetçiliği fikrinin tavrını tasarlayacak gençlere ihtiyacımız var”.
Yukarıda başlık olarak paylaştığım söz konusu haber bu fikrimin doğruluğuna dalalet etmekte… Ve olumlu bir gelişme. Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının tamamını olmasa da bir kısmını dinledim ve takdirle takip ettim. Hükumetin “çok bulaşmayacaksın, kafayı duman attırırsın; işini yapıp çıkacaksın” şeklindeki tavrının bilişim teknolojilerinin ve siber alanın önemine doğru olumlu gelişmesi beni sevindirdi. Dünya bugün kişisel verilerin güvenliğini konuşmaktadır. Birinci devrim sanayi devrimiydi, kaçırdık; ikinci devrim teknoloji devrimiydi, geri kaldık; bu son devrim yazılım devrimidir, bunu da kaçırırsak dünyaya bir şeyler söyleme iddiamızdan vazgeçmek durumunda kalacağız. Bu anlamda söz konusu çalışmaları yürüten bilim insanlarına büyük bir hürmetle teşekkür ediyorum. Gençlerimizi bu nevi alanlara teşvik etmemiz gerektiğine dikkatlerinizi çekmek istiyorum.

27.12.2018
Pirali Çağrı ŞENSOY

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MERKEZ VE ÇEVRE MÜCADELESİNDE TRABZON VE TRABZONSPOR

Yaşamak Üzerine Notlar: “Bu Hayatı Nasıl Yaşamak Gerekiyor” Sorusu Üzerine

Zevkler ve Renkler Tartışılır: Rölativizme/Göreceliliğe Eleştiri